Kunstzinnig en functioneel

Elk nieuwe project is, voor Mark en Jet, een ontdekkingsreis op zoek naar de best passende creatieve oplossingen. De manier van werken is in eerste instantie probleemoplossend. De “producten” van Beeldbouw kunnen dan ook heel uiteenlopend zijn; van kunstzinnige meubels voor woningen of creatieve interieur-oplossingen voor culturele instellingen, tot aan functionele promotie-uitingen voor bedrijven. Beeldbouw geeft antwoorden op de vragen van een opdrachtgever en geeft antwoord door middel van toegepaste kunst met een sterk autonoom karakter.

Bewaren

Gesprek

Tijdens een gesprek kunnen wij uw drijfveren, situatie, wensen en voorkeuren beter leren kennen. Dit is voor ons van groot belang, omdat wij altijd werken vanuit het oogpunt van de klant. Tijdens het gesprek is het essentieel dat u grenzen aangeeft waarbinnen gewerkt mag worden. Voorbeelden van een dergelijke grenzen zijn bijvoorbeeld het budget of een bepaalde indeling van een kantoorruimte die ongewijzigd moet blijven. Op basis van dit gesprek kan Beeldbouw met een voorstel komen.

Beeldbouw kent veel toepassingen. Eigenlijk teveel om in een rijtje te kunnen samenvatten. Toch worden de meest voorkomende en opvallende toepassingen onderstaand kort genoemd.

Bedrijfscommunicatie

Uw bedrijfscommunicatie en huisstijl moeten uw bedrijf een eigen identiteit geven en zich gelijkertijd onderscheiden van concurrentie. Een gratis advies van ons: “gebruik kenmerkende beelden als aanvulling op uw huidige communicatie en/of huisstijl.” Beelden blijven bij en zeggen meer dan duizend woorden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk eens bij portfolio.

Beursstands

Bij een beurs is opvallen van groot belang. Bedrijven halen de meest vreemde kronkels uit om zich te onderscheiden van andere stands. Vaak past dit helemaal niet bij de aard van een bedrijf. Een accountantskantoor waar je kan spijkerbroekhangen, is hier een lichtend voorbeeld van. Daarnaast kun je als bedrijf pech hebben en een slechte plek toebedeeld krijgen in een rustig hoekje van de zaal. Het antwoord van Beeldbouw: een mobiele beursstand. U zoekt eenvoudig een betere plek op of rijdt gewoon naar uw potentiële gesprekspartners toe. Uiteraard zijn er vele mogelijkheden om uw bedrijfsstand tot een ware eyecatcher te maken. Kijkt u maar eens bij portfolio.

Tentoonstellingen

Beeldbouw ontwikkelt en bouwt tentoonstellingen voor musea, bezoekers- en erfgoedcentra. Essentieel daarbij is het traject van concept naar ontwerp naar realisatie. In de conceptfase maken wij een inhoudelijk plan aan de hand van de thematiek, de doelgroep en de locatie. In de ontwerpfase wordt dit plan vertaald in vormen; vormen die het grote geheel bepalen maar ook vormen die de educatieve doelen realiseren. Wij geeft dus vorm aan educatie en maakt daarbij gebruik van beeldmateriaal en objecten uit de collectie van de opdrachtgever.

Kinderen bijvoorbeeld worden aangesproken op een manier die past binnen hun eigen belevingswereld, waarbij kijken, beleven en ervaren de inhoud van de tentoonstelling bepalen. Vervolgens realiseren wij de tentoonstelling en draagt zorg voor de daadwerkelijke opbouw op de locatie.

Relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn er te kust en te keur. Vaak wordt echter voor een fles wijn of kleine snuisterijen (de welbekende stressballen, sleutelhangers en pennen) gekozen. Niks mis mee, maar het zijn niet echt geschenken die blijven hangen en indruk maken. Kom eens met iets dat echt bij u of uw bedrijf past. Iets unieks dat nog niet massaal gebruikt wordt. Een relatiegeschenk kan net als een folder of website een communicatiemiddel zijn. Kortom, met een uniek relatiegeschenk slaat u twee vliegen in een klap.

Kunst

Kunst kan een ruimte of plek verfraaien, maar tegelijkertijd iets duidelijk maken. Het kan een inspirerende omgeving creëren en een sfeer scheppen waarbij mensen zich prettig voelen. Daarnaast is het een eenvoudige en doeltreffende manier om de bedrijfscultuur in één oogopslag duidelijk te maken. Beeldbouw werkt binnen vaststaande grenzen. Uw omgeving zal dus niet overhoop worden gehaald, maar er wordt gekeken wat er aan de huidige situatie toegevoegd kan worden.

Etcetera

Zoals gezegd zijn de mogelijkheden oneindig. Het is zo creatief niet te bedenken of het kan iets toevoegen. Voor een impressie kunt u kijken bij portfolio of u kunt vrijblijvend bellen, mailen of een afspraak maken met Jet en/of Mark.

Meer zien, kijk dan ook op www.toegevoegdekunst.nl, de website met een selectie van kunst van Jet of op www.wonderewoonwereld.nl waar de producten van Beeldbouw ook te koop zijn.